Chuyển đến nội dung chính

New Year's resolution


Did you make a New Year's resolution?
Some of you shared your goals at the VOA Learning English page on Facebook. And, no surprise, many of you said at least one of your goals for twenty-twelve is to speak English better.
Daniel Kwon even went so far as to declare: I'm definitely going to try to study English at least an hour a day.
Jose Antonio Velarde says: My first resolution is to speak English as fluently as my Spanish.
And Tuti Riel says: My New Year's resolution is to be able to speak English and Mandarin fluently, and be a better person.
Juwita Zulmi says she wants to improve her English and get a scholarship to study overseas. Another goal for twenty-twelve: a new boyfriend.
Derly Johanna Barreto has these two resolutions: to speak English fluently and to get a job. Jiseon Kim also has two goals: to lose weight and improve speaking English.
And Katie Chekalina has these resolutions: Don't eat meat. I'll take it easy. Then, to learn Spanish or Italian, and find my real love. The last ones will be the most difficult, she thinks.
Rafa Mtz's main goal is finishing high school and getting into a university.
Lola Wazqito Oktobrata says: I am going to get married and finish my undergraduate study with good results.
And Uma Cherif is ready for the next step this year: a master's degree.
Handri Permana has this resolution: Be more meaningful before my time's up on earth. And Handri has this advice for others: Have fun seriously in life!
Dionel Paguirigan has fun playing the video game Defense of the Ancients, or DotA. Dionel says: My New Year's resolution is I want to spend more time on my studying than playing DotA.Refky Aditya's resolution is to not be lazy about studying anymore.
And Nur Chanifah says: I want to be the best in my national examinations, to be a braver girl, and to take a scholarship abroad.
Sharah Radinka offered this comment: My resolutions are to pass vocational school, get a scholarship and visit Singapore and Malaysia.
And Sita Ayudha is thinking of Australia in twenty-twelve: I wish I could have a career abroad in my dreamland of Oz.
And let's see, as I'm an optimist, I'm gonna make it real this year, hahaha.For VOA Special English, I'm Carolyn Presutti.
Go to voaspecialenglish.com to read, listen and learn English with our programs and activities. You can also find live lessons at the VOA Learning English page on Facebook. (Adapted from a radio program broadcast 05Jan2012)

Bài đăng phổ biến từ blog này

Master Spoken English – Feeling Phonics

Master Spoken English là bộ Video dạy phát âm tiếng Mỹ cho những ai muốn chuẩn hoá năng lực phát âm của mình,nghĩa là muốn nói tiếng Anh - Mỹ thật gần giống với chuẩn bản ngữ.

Wordcount.org: Xét mức độ phổ biến của 1 từ

Trong tiếng Anh, có khoảng 300 000 từ nhưng để nói lưu loát thì chỉ cần khoảng 3000 từ. Và tần suất số lượng 3000 từ lại chiếm tới 95% trong lời nói hàng ngày.
Để xem xét 1 từ có nằm trong khoảng 3000 từ thường xuyên sử dụng hay không, bạn dùng trang Wordcount.org. Đây là trang web đưa ra thống kê và sắp xếp những từ tiếng Anh từ phổ biến đến không phổ biến. Hi vọng đây là 1 công cụ để bạn trải nghiệm tiếng Anh tốt
Địa chỉ:
http://www.wordcount.org/querycount.php

600 Từ vựng cho Toeic ( pdf full+Audio)

Đây là cuốn sách cung cấp những từ vựng cần thiết để luyện thi TOEIC – kỳ thi Trắc Nghiệm Tiếng Anh Trong Giao Tiếp Quốc Tế [Test of English for International Communication]. Kỳ thi này đánh giá trình độ tiếng Anh của những người làm việc trong lĩnh vực kinh doanh quốc tế, hoặc những người học tiếng Anh với mục đích giao tiếp.

Cuốn sách giúp bạn nắm vững những nền tảng cơ bản để hiểu những ngữ cảnh đặc biệt thường gặp trong một bài thi TOEIC. Mỗi chương giới thiệu một ngữ cảnh chuyên môn cụ thể và những từ mới kèm theo. Những từ này không phải là từ chuyên môn, mà là những từ vựng thông dụng có thể dùng được trong rất nhiều ngữ cảnh khác nhau.

Tuy nhiên, vì được sử dụng trong một ngữ cảnh chuyên môn, nên ngữ nghĩa của chúng sẽ thay đổi so với khi sử dụng trong những tình huống phổ thông. Hiểu được điều này sẽ giúp bạn cải thiện đáng kể kết quả thi TOEIC.

Ngoài 50 bài học và thực hành chính, sách còn hướng dẫn bạn cách xây dựng vốn từ như: phân tích các thành tố từ, nhận dạ…